ANTWERPEN LIVE. Volg al het nieuws uit Antwerpen hier op de voet

Antwerpen -

Wat gebeurt er in Antwerpen? In deze live krijg je een overzicht van het belangrijkste nieuws uit de stad en de districten. Bovenaan kan je naar de ATV-livestream kijken met tussen 11 en 18u doorlopend updates en om 18.30u het avondjournaal. De live wordt continu aangepast, daarom kan je best af en toe het stuk vernieuwen.

red

 • Uitslaande brand in centrum voor begeleid wonen: meerdere slachtoffers

  In de Van Notenstraat in Deurne is donderdagavond rond 22u15 een zware brand ontstaan zijn aan de achterkant van Kadans, een centrum voor begeleid wonen. Brandweer Zone Antwerpen schaalde snel op met extra middelen. Er is sprake van meerdere slachtoffers.

  LEES HIER MEER

  Foto: BFM

 •    center no-repeat #999999;cursor:pointer;top:-8px; border-radius: 2px;">↵

  Bosuil in mum van tijd uitverkocht! Groot scherm lokt 15.000 Antwerp-fans naar stadion

  Wie zondag nog in de Bosuil naar Antwerp-Genk wil gaan zien op groot scherm is eraan voor de moeite. Op minder dan een uur tijd vlogen de resterende 6.000 losse tickets de deur uit, nadat er ook al 9.000 abonnees hun zitje hadden gereserveerd.
 • Aannemer schraapt asfalt van Charles de Costerlaan: start van aanleg ‘groene fietsboulevard’

  De aannemer is donderdag begonnen met het opbreken van de Charles de Costerlaan, de boulevard op Linkeroever die in het kader van de Lantis-planning twee weken geleden werd afgesloten.
 • Straddle-carrier valt om in Waaslandhaven: chauffeur tijdlang in levensgevaar

  In de haven van Antwerpen, meer bepaald in de Waaslandhaven, is dinsdag een straddle-carrierchauffeur gewond geraakt nadat zijn voertuig omkantelde. Aanvankelijk verkeerde de chauffeur in levensgevaar, maar hij is inmiddels aan de betere hand. De precieze omstandigheden van het ongeval worden onderzocht.
 • Agressieve nijlganzen vallen opnieuw loopster aan in Boekenbergpark: “Ze kwamen gewoon op mij af”

  Agressieve nijlganzen hebben opnieuw iemand aangevallen in het Boekenbergpark. Ze achtervolgden een jogster, die verwondingen opliep.
 • Bouw nieuwe campus KdG en extra winkelruimte op Meir start dit najaar

  De sloop van het voormalige gebouw van Proximus op de hoek van de Meir met de Jezusstraat is bijna afgerond. Ondertussen is de omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe campus van de Karel de Grote Hogeschool (KdG) en winkelruimten afgeleverd.
 • Minderjarige dealer met alarmpistool op zak opgepakt

  Het wijkteam heeft vrijdag tijdens een actie tegen overlast in de buurt van het Centraal Station een minderjarige dealer kunnen arresteren. De politie trof niet enkel een kleine hoeveelheid cannabis, maar ook een alarmpistool. Het team kon ook nog een fietsendief die illegaal in ons land verbleef, arresteren in de Keistraat.
 • Bestuurder op Linkeroever slalomt over de weg

  Een bestuurder nam het woensdag niet al te nauw met de wegcode op Linkeroever. De politie gooide hem op de bon.
 • Ekerse senioren maken kennis met allerlei sporten

  De jaarlijkse sportdag voor senioren in Ekeren kreeg alvast de steun van de weergoden. In een zonnig Hagelkruispark schreenven 52 zestigplussers zich in voor een geanimeerde sportnamiddag. “Het mochten er iets meer zijn geweest, maar hoe dan ook is deze dag een promotie voor de seniorensport”, zegt districtsschepen voor sport en senioren Annemie Plompen (N-VA).
 • Kampioen of niet, maandag wordt bekerwinnaar Antwerp gehuldigd 

  Of Antwerp nu zondag de titel pakt of niet, maandagavond 5 juni worden de spelers gehuldigd op de Grote Markt in het stadscentrum. De Great Old won immers de Beker van België en dat feestje werd uitgesteld om op de titelstrijd te focussen. De club liet ook weten dat er al 9.000 tickets de deur uit zijn om de Genk-Antwerp zondagavond in de Bosuil op groot scherm te volgen.
 • Kampioen of niet: Antwerp krijgt grote hulde op stadhuis

  RAFC krijgt maandag een grote hulde op de Grote Markt. Spelers en staf zullen om 18.30u met een open bus vanaf het Steenplein en via de Suikerrui naar de Grote Markt rijden. In het stadhuis worden zij ontvangen door het stadsbestuur. Na de huldiging zullen de spelers vanop het balkon met de fans verbroederen.
 • Schouwburg De Kern stelt nieuw cultuurseizoen voor

  Schouwburg De Kern voorziet Wilrijk weer van een uitgebreid cultuuraanbod. Niemand minder dan Bruno Vanden Broecke, Urbanus, Circus Ronaldo, Alex Agnew en vele anderen zullen komende maanden op de planken staan. “Jaarlijks trachten wij een breed en gevarieerd cultuurprogramma voor te stellen en ook dit jaar zijn we hierin geslaagd” zegt een trotste Max Temmerman, cultuurcoördinator district Wilrijk.
 • Brandweer krijgt kleine bosbrand onder controle op Ruige Heide in Berendrecht

  Op de Ruige Heide in Berendrecht is donderdagmiddag brand uitgebroken. Vanuit de verte was er enige tijd een rookpluim te zien. De brandweer kwam met verschillende ploegen ter plaatse om het vuur te bestrijden en kreeg de brand gelukkig snel onder controle.
 • ‘Madammeke Bizzi’ (92), een van eerste ‘immigranten’ van polder, onverwacht overleden

  Iliana Fortini, beter bekend als ‘madammeke Bizzi’, is woensdag 31 mei op 92-jarige leeftijd overleden. In de jaren zestig reisde ze haar man Franco Bizzi achterna naar Stabroek toen die als Italiaanse gastarbeider in de Antwerpse haven kwam werken. Zo werd ze een van de eerste ‘immigranten’ van de polder. De laatste jaren van haar leven woonde ze bij haar oudste zoon Ricardo in Zandvliet. Haar overlijden komt ondanks haar hoge leeftijd toch nog onverwacht.
 • Brabofontein spuit vanaf vrijdagmiddag weer water

  De herstelling en opknapbeurt van de Brabo-fontein op de Grote Markt zijn achter de rug. Vanaf vrijdagmiddag spuit de bekendste Antwerpenaar weer water. De voorbije maanden was de rotsfontein met standbeeld ingesloten door hekken en vonden allerlei noodzakelijke werkzaamheden plaats. 
 • Vlaanderen krijgt opnieuw grote boekenbeurs

  Vanaf dit najaar krijgt Vlaanderen opnieuw een grote boekenbeurs waar alle uitgevers en boekenhandelaars aan deelnemen. Het nieuwe jaarlijkse boekenevenement zal ‘Boektopia’ heten en zal telkens tijdens de herfstvakantie plaatsvinden. Voor de eerste editie is Kortrijk de gaststad. Dat heeft Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon donderdag bekendgemaakt op een persconferentie in boekhandel Pardoes in Mechelen.
 • Borgerhoutse scholen strijden om Wereldbeker voetbal

  280 leerlingen van negen Borgerhoutse scholen strijden vandaag, verspreid over 40 ploegen, voor de Wereldbeker voetbal in Park Groot Schijn in Deurne. Wie wordt wereldkampioen en wie mag de fairplayprijs naar huis nemen op de negende editie? Dat weten we deze namiddag. De sfeer zit er alleszins al goed in bij de leerlingen van de Zevensprong, Mikado, Kleine Wereldburger, Franciscusschool, Plantijntje, Talent, Horizon, Vlinderboom en Esdoorn.
Aangeboden door onze partners