© RR

‘Flash’ stuurt vanuit de gevangenis cocaïnesmokkel aan: zes aanhoudingen en boot in beslag genomen

Antwerpen -

Yannick ‘Flash’ W. heeft vanuit zijn cel uithalingen van partijen cocaïne georganiseerd. Hij schakelde daarvoor verschillende familieleden in. Donderdag pakte de politie Flash en zijn entourage op in een nieuw dossier.

Sam Reyntjens

Het parket in Antwerpen bevestigt dat het dossier draait om het organiseren van drugsuithalingen vanuit de gevangenis. Yannick W. (34) zit al sinds november terug in de cel als verdachte in verschillende geweld- en drugsdossiers, onder meer enkele zaken die voortkomen uit Operatie Sky. Op die chatdienst zou de Antwerpenaar gebruik gemaakt hebben van de naam ‘Flash’, hij wordt ervan verdacht verschillende uithalingen te hebben georganiseerd, wordt ook gelinkt aan de home invasion bij een havenarbeider in Merksem en is verdachte in het dossier waarbij een brandwacht zwaar toegetakeld werd door een ploeg uithalers op een van de fruitkaaien.

LEES OOK. Bekende cocaïnesmokkelaar ‘Flash’ opnieuw opgepakt in drugsdossier: “Cocaïne recupereren, ten koste van alles en iedereen”

“Nadat er informatie kwam dat de dertiger erin zou geslaagd zijn om zijn criminele activiteiten verder te zetten vanuit zijn cel, startte dit nieuwe gerechtelijk onderzoek”, legt parketwoordvoerder Kristof Aerts uit. “De speurders ontdekten dat hij zijn opdrachten uitdeelde en zijn medeverdachten aanstuurde met een binnengesmokkelde gsm.”

Moeder gearresteerd

Donderdag en vrijdag viel de federale gerechtelijke politie binnen op dertien locaties in Aartselaar, Antwerpen, Berchem, Hove, Kontich, Wilrijk, Sint-Niklaas en Heusden-Zolder. Onder meer de moeder en stiefvader van Flash werden gearresteerd, net als zijn stiefzus en een schoonbroer. “De onderzoeksrechter heeft zes verdachten onder aanhoudingsmandaat geplaatst”, zegt Aerts. In de cel van Flash vonden de speurders een gsm verborgen in de dvd-speler.

Bij de huiszoekingen werd 400.600 euro cash geld in beslag genomen, net als juwelen, luxehorloges, twee voertuigen en twee historische wapens. In de haven van Blankenberge werd een boot, een Capelli Tempest 775, in beslag genomen. “De boot werd mogelijk gebruikt om partijen cocaïne die op zee gedropt waren te recupereren”, zegt het parket. Of er ook effectief partijen drugs onderschept konden worden is nog niet duidelijk.

In Blankenberge namen de speurders een boot in beslag. 

In Blankenberge namen de speurders een boot in beslag. ©  FGP Antwerpen

Meer dan 400.000 euro en verschillende dure juwelen en uurwerken werden in beslag genomen. 

Meer dan 400.000 euro en verschillende dure juwelen en uurwerken werden in beslag genomen. ©  FGP Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws