© BFM

39-jarige Brit doodgeschoten vlak voor woning in Aartselaar door “minstens twee verdachten”

Aartselaar -

In de Baron Van Ertbonstraat in Aartselaar is zaterdagavond een 39-jarige man doodgeschoten in de buurt van zijn woning. Het gaat om een man met Britse nationaliteit. Dat bevestigt het parket. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. Het parket vordert een onderzoeksrechter voor moord en gaat in deze fase van het onderzoek uit van een “professionele afrekening”.

tdk, nelo

De schietpartij gebeurde rond 23 uur zaterdagavond. “Het slachtoffer werd opgewacht voor zijn woning toen hij arriveerde in zijn auto. Minstens twee verdachten hebben dan het vuur geopend en zijn daarna onmiddellijk terug weggevlucht in een auto”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het Antwerps parket. “Het slachtoffer overleed ter plaatse aan verschillende schotwonden.”

De politie was massaal aanwezig en sloot de volledige straat af. “Ook het gerechtelijk labo, de wetsdokter en een wapendeskundige kwamen ter plaatse. De federale gerechtelijke politie (FGP) zal de feiten verder onderzoeken. Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor moord”, aldus Aerts.

Meerdere daders

Het slachtoffer zou meerdere malen in het hoofd geschoten zijn. Buurtbewoners spreken van een zestal knallen kort achter elkaar. Het parket onderzoekt of het gaat om een afrekening.

De omstandigheden van het schietincident zijn voorlopig nog onduidelijk. Van de daders ontbreekt elk spoor. Getuigen zeggen dat het gaat om meerdere daders die kort na de feiten met hoge snelheid wegreden met een wagen.


 

 © BFM


 

 © BFM


 

 © BFM


 

 © BFM


 

 © BFM

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Aartselaar in als startgemeente.

Nu in het nieuws