© FOD Financiën 

657 kilogram cocaïne onderschept in Antwerpse haven: straatwaarde van 32 miljoen euro

Antwerpen -

De douane heeft een partij van 657 kilogram cocaïne onderschept in de haven van Antwerpen. De vangst dateert al van vorige week woensdag maar werd nu pas bekendgemaakt. De drugs hebben een straatwaarde van 32 miljoen euro.

De douane trof de drugs aan in een container met metaal die vanuit Brazilië naar Antwerpen verscheept werd. De drugs zaten verstopt in twintig sporttassen en hebben een straatwaarde van maar liefst 32 miljoen euro.

Voorlopig is het niet geweten of de drugsvangst gepaard ging met arrestaties. “Er is een onderzoek gestart. In het belang van dat onderzoek kunnen we niet meer informatie geven”, zegt woordvoerder Frank Van De Sijpe van het parket Oost-Vlaanderen. Volgens onze informatie zouden diezelfde avond wel twee vermoedelijke uithalers zijn opgepakt op kaai 1742, maar het is niet duidelijk of het duo aan deze feiten gelinkt kan worden.

Op maandag 10 januari werden ook al 13 Surinaamse uithalers opgepakt tijdens een grote politieactie in de Waaslandhaven. Tijdens die actie vond de politie ook enkele sporttassen gevuld met cocaïne. “De dertien personen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde, die beslist heeft hen aan te houden”, aldus Van De Sijpe.

(sare, jtp)

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws