Nieuwe uitbaters Lieve en Nico zoeken een nieuwe naam voor café Meuris. 

Nieuwe uitbaters Lieve en Nico zoeken een nieuwe naam voor café Meuris. © RR

Overnemers zoeken nieuwe naam voor dorpscafé Meuris: “Meer dan 150 suggesties in twee dagen tijd”

Ravels -

‘Café zonder naam - voorlopig’. Zo is het dorpscafé in het centrum van Ravels vandaag online te vinden. De nieuwe uitbaters roepen iedereen op om na te denken over een nieuwe naam. De gelukkige winnaar krijgt 100 euro.

Wouter Adriaensen

In februari overleed Ivo Borgmans op amper 56-jarige leeftijd. Hij baatte meer dan twintig jaar café Meuris in Ravels uit. “Ivo en ik waren van kleins af aan heel goed bevriend”, vertelt Nico Van Loon. “Hij was een cafébaas zoals er niet veel gemaakt zijn. Meuris was het clublokaal van KFC Flandria, waar onze zonen voetbalden. Het overlijden van Ivo was een heel harde klap, we missen hem nog steeds.”

Nico en zijn vrouw Lieve Meeuwesen heropenen begin juli het café van Ivo. “We willen zijn levenswerk en passie niet zomaar verloren laten gaan”, legt Lieve uit. “Ivo zal een waardig plekje krijgen in ons café, zodat we hem nooit vergeten.” Nico en Lieve waren stamgasten van Meuris en wonen op minder dan een kilometer van het café.

Geen naam is te gek

De kroeg moet weer een ontmoetingsplek worden waar jong en oud zich thuisvoelt. “De gezellige plek die het al was, met geregeld een leuk feestje: daar gaan we voor. Een café van en voor het dorp, dus. Daarom willen we ook iedereen betrekken bij de zoektocht naar een nieuwe naam. Zelf schieten we inspiratie tekort voor iets origineels en passends.”

Iedereen kan online een suggestie doen voor een nieuwe naam voor het café. “In twee dagen tijd kregen we al meer dan honderdvijftig inzendingen. Mensen zoeken inspiratie in onze namen, denken aan de geschiedenis van Ravels en doen soms heel creatieve voorstellen. Alle ideeën zijn welkom, geen naam is te gek. De winnaar strijkt niet alleen de eer op, maar ontvangt ook een waardebon van 100 euro.”

www.instagram.com/cafezondernaam.voorlopig

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Ravels in als startgemeente.

Nu in het nieuws