©  RR

Pas veroordeelde kinderverkrachter, die naar Ibiza vluchtte, op Most Wanted-lijst geplaatst

De 54-jarige Rony V., die in ons land veroordeeld werd voor verkrachting van een minderjarige, seksuele uitbuiting van kinderen en kinderpornografie, staat sinds woensdag op de Most Wanted-lijst. De man vluchtte na zijn veroordeling afgelopen vrijdag onmiddellijk naar Ibiza.

De 54-jarige man werd op 20 mei veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf en 10 jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. Het Hof van Beroep beval zijn onmiddellijke aanhouding, maar de politiediensten konden hem niet meer aantreffen op zijn thuisadres. De man zat blijkbaar bij zijn vriendin in Nederland en nam van daaruit het vliegtuig naar Ibiza.

LEES OOK. “Lekker warm hier”: pedofiel die 6 jaar cel krijgt, kan zomaar naar Ibiza reizen. Hoe kan dat?

Intussen staat hij nationaal en internationaal geseind. Dinsdag werd hij ook op de Belgium’s Most Wanted-lijst geplaatst, de lijst met de door ons land meest gezochte voortvluchtige criminelen.

Politie en parket roepen iedereen die informatie heeft over de mogelijke verblijfplaats van Rony V. op om de Federale Politie te contacteren via het nummer 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu. Aan meneer V. zelf wordt gevraagd om zich zo snel mogelijk aan te bieden bij een politiedienst in de buurt van waar hij verblijft.

(sgg)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws