“Het is een gezellige winkel in een mooi historisch gebouw”, zegt Katrien Vangrunderbeeck van JBC.  © Dirk Vertommen 

JBC opent tweede Mechelse vestiging in historisch pand in Bruul: “Het is een gezellige familiewinkel”

Mechelen -

In winkelpark Malinas had JBC al een winkel, en vrijdag opende de bekende Belgische modeketen een tweede vestiging in hartje Mechelen. Daar heeft JBC het historische pand, waar vroeger Zara huisde, helemaal verbouwd. “Het is een gezellige familiewinkel”, zegt Katrien Vangrunderbeeck, woordvoerder van JBC.

Sven Van Haezendonck

Eind vorig jaar sloot het Spaanse Zara de deuren in de Bruul. “De sluiting paste in de beslissing van een internationaal keten om kleinere winkels in centrumsteden te sluiten. Ze had niets met Mechelen te maken”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie. “We zijn blij met de snelle invulling door JBC. Zo hebben we er een nieuwe publiekstrekker bij en het zegt iets over de aantrekkingskracht van onze winkelstad”, vertelt Geypen.

Cijfers van onderzoeksbureau Locatus tonen aan dat het goed gaat met de handelsactiviteit in de Dijlestad. In de periode tussen 2019 en 2022 was Mechelen de enige Vlaamse centrumstad die het aantal winkels niet zag dalen (+4,2%).

Bruisende winkelstad

JBC opende in de Bruul een winkel van achthonderd vierkante meter, groot genoeg voor het volledige assortiment van de keten.“Als er zo’n plekje vrijkomt in een stad waarvan wij geloven dat het een bruisende winkelstad is, hebben we niet lang getwijfeld”, vertelt Vangrunderbeeck.

De voorbije maanden heeft de keten de winkel volledig laten strippen en verbouwen. De vitrine, met ramen die vroeger pas op ooghoogte begonnen, hebben in samenwerking met de dienst Monumentenzorg en de stad opnieuw hun oorspronkelijk uitzicht gekregen.

Rosanne De Muynck en haar man Remko Huysmans waren met hun dochtertje Estée bij de eerste klanten.  © Dirk Vertommen

“Het is een gezellige familiewinkel geworden in een prachtig historisch gebouw. Jonge mama’s en papa’s, kleine kinderen en tieners, elk gezinslid vindt bij ons zijn gading. De ouders kunnen rustig shoppen terwijl hun kinderen zich amuseren in onze speelhoek”, zegt Katrien Vangrunderbeeck.

Funshoppers

De twee winkels in Mechelen zijn volgens haar ook geen concurrentie voor elkaar. “De winkel in de Bruul en in Malinas vullen elkaar goed aan. Hier richten we ons vooral op de funshoppers en gezinnen met kinderen, in Malinas richten wij ons op klanten die naar een winkelcentrum gaan om gericht iets te kopen”, legt Vangrunderbeeck uit.

De Mechelse Rosanne De Muynck was vrijdag een van de eerste klanten. “De winkel is heel mooi ingericht en goed gestructureerd”, zegt ze. Ze was al klant in de vestigingen in Malinas en Boortmeerbeek. “Ik vind het heel fijn om nu een JBC te hebben in het stadscentrum. Dat is gemakkelijk om de rest van je aankopen te combineren en tegelijk te genieten van de stad”, vertelt Rosanne.

Tijdens het openingsweekend verwelkomt JBC klanten met een drankje en een ijsje. In de winkel is er ook kinderanimatie en er wordt een ‘Terug naar school’-zoektocht’ georganiseerd. JBC in Bruul 67 is op weekdagen en zaterdagen open van 9 tot 18u. Tijdens de koopzondagen iedere eerste zondag van de maand is de winkel open van 10 tot 18u.

De winkel is achthonderd vierkante meter groot. ©  Dirk Vertommen

Op de eerste verdieping van de winkel vind je kinderkleding. ©  Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Nu in het nieuws