De man fietste naakt op het jaagpad langs het Netekanaal. © rr

Man fietst naakt langs Netekanaal, politie houdt oogje in het zeil

Lier -

Langs het Netekanaal in Lier werd donderdagvoormiddag een man gespot die volledig naakt aan het fietsen was. Een foto van het voorval doet de ronde op sociale media. De man zou heen en weer gefietst hebben en zich nadien ook in het gras hebben gelegd. De politie kon de man nog niet identificeren.

Op sociale media doet sinds donderdag een foto de ronde van een volledig naakte man op een fiets in Lier. Ter hoogte van Anderstad langs het Netekanaal, zou de man meermaals heen en weer gefietst zijn voorbij een wandelaarster. Hij zou zich nadien ook op zijn rug in het gras hebben gelegd. De politie werd over het voorval ingelicht.

“Omstreeks 11.15u donderdagvoormiddag kregen wij inderdaad melding van een naakte fietser aan Anderstad”, bevestigt politiewoordvoerster Magalie Derboven. “Een van onze ploegen ging ter plaatse, maar kon de man op dat moment niet meer aantreffen. Mogelijk was hij intussen weggefietst of ergens binnengegaan.”

Strafbaar

Exhibitionisme is bij wet verboden en dus strafbaar. De aanwezigheid van minderjarigen is een verzwarende omstandigheid. “Mogelijk was dit een eenmalig feit, maar we zullen de komende dagen een oogje in het zeil houden”, aldus Derboven. “Zeker omdat er op die plek regelmatig kinderen komen.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Lier in als startgemeente.

Nu in het nieuws