Speciale eenheden van federale politie doen per ongeluk inval bij gepensioneerd koppel: “Zijn die mannen blind misschien?”

Hoboken -

“Blijkbaar ben ik een grote misdadiger. Mijn deur is helemaal in frut en wij blijven achter met de miserie.” Jules en zijn vrouw begrijpen nog steeds niet wat er zich donderdag heeft afgespeeld in hun appartement in Hoboken. Na een wandeling stond de zeventiger plots oog in oog met negen zwaarbewapende politiemannen van de speciale eenheden. De federale politie zit erg verveeld met het incident.

Jarit Taelman

Jules (71) had donderdag eigenlijk weinig zin in een wandeling in het park, maar toch trokken hij en zijn vrouw rond 15u de deur van hun appartement in Hoboken achter hen dicht. “Maar omdat ik iets vergeten was, ben ik na een halfuur teruggekeerd”, zegt Jules. Op het graspleintje voor zijn appartement lagen enkele vrouwen te zonnen. “Ze deden teken dat ik stil moest zijn, omdat er politie was binnengevallen in het gebouw. Ik dacht er niet te veel bij na, tot ik plots een gewapende en gemaskerde politieman op mijn balkon zag staan.”

De zeventiger haastte zich naar boven, maar het kwaad was al geschied. De zware brandwerende deur van het koppel was ingebeukt en in het appartement stonden negen eenheden van de POSA, de speciale eenheden van de federale politie.

©  Dirk Kerstens

Lopend onderzoek

Op expliciete vraag van de federale politie, die erg verveeld zit met de zaak, schrijven we niet waar precies in Hoboken de feiten plaats vonden. “De huiszoeking die de POSA in opdracht van de onderzoeksrechter donderdagmiddag uitvoerde, kadert in een lopend onderzoek. Net daarom kunnen we niet uitweiden over de details van dat onderzoek”, zegt woordvoerder An Berger van de federale politie.

“Blijkbaar ben ik een grote misdadiger en moesten ze mij hebben. Mijn deur is helemaal in frut, en waarom eigenlijk?”, vraagt Jules zich af. “Ze moesten helemaal niet bij mij zijn, maar bij mijn onderburen. Mijn achternaam staat op de deurbel in de inkom én aan de voordeur. Zijn die mannen blind misschien?”

©  Dirk Kerstens

Werk van lange adem

De POSA voerde donderdag inderdaad ook een tweede huiszoeking in het gebouw uit, maar de federale politie wil niet spreken van een vergissing. “We hadden concrete informatie dat de gezochte verdachte zich schuilhield in het bewuste appartement”, aldus Berger. “Die informatie bleek niet te kloppen. Dat is heel vervelend voor de bewoners en we kunnen alle begrip opbrengen voor hun frustratie.”

Volgens Jules bood de politie meermaals hun excuses aan. “Ze zeiden wel vijf keer ‘sorry’, maar daar kopen we niets mee. Onze enige zorg nu is dat die deur zo snel mogelijk gemaakt wordt. Ik heb al begrepen dat dat een werk van lange adem zal zijn”, verzucht hij. De federale politie bevestigt dat de gemaakte schade sowieso gedekt wordt door de gerechtskosten en raadt het koppel aan zo snel mogelijk contact op te nemen.

©  Dirk Kerstens

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Hoboken in als startgemeente.

Nu in het nieuws