© ATV

Lamkel Zé krijgt boete van 1.000 euro na provocerend filmpje, gesprek met Antwerp valt weg

De Disciplinaire Raad van het Profvoetbal legt Didier Lamkel Zé een effectieve boete van 1.000 euro op voor het provocerend filmpje dat hij maakte na de wedstrijd tussen Kortrijk en Antwerp begin oktober.

Bron: BELGA

Na het competitieduel waarin hij uitblonk en uitdagend vierde, maar ook (racistische) beledigingen naar het hoofd geslingerd kreeg, vierde de Kameroener de 2-1 overwinning uitbundig in de kleedkamer. Hij filmde zichzelf terwijl hij "fuck you" zei en zijn middenvinger opstak aan "les gens d'Antwerp". In een tekstvak schreef hij ook "FUCK ANTWERP".

LEES OOK. Lamkel Zé gaat in beroep tegen straf na kleedkamerfilmpjes tegen ex-club Antwerp

Het Disciplinair Comité vond de video niet door de beugel kunnen en legde Lamkel Zé eind oktober twee wedstrijden schorsing met uitstel op. Die strafmaat blijft behouden, tot 20 november 2023. 

©  BELGA

De Kameroener moest ook in gesprek gaan met Antwerp en haar supporters. Maar dat weigerde hij en daarom ging de voetballer in beroep tegen het oordeel van het Disciplinair Comité. In de donderdag bekendgemaakte beslissing van de Disciplinaire Raad wordt de verplichte dialoog niet meer vernoemd. 

LEES OOK. Lamkel Zé en Antwerpfans reageren na oproep tot dialoog: “Dit zal, op hypocriet handen schudden na, niets opleveren

De 26-jarige Lamkel Zé werd de laatste drie duels van Kortrijk uit de selectie gelaten nadat hij onder meer had gezegd de club in januari te willen verlaten. Het Hongaarse Ferencvaros zou de volgende werkgever moeten worden van het Kameroener.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten