De actrices Caroline Maes, Lulu Aertgeerts, Karin Jacobs en Anne Mie Gils met in het midden Dirk Van Vooren. © Ward Bosmans

Puurs productiehuis Backstage Productions stelt theaterstuk ‘Vapeurs’ voor: “Noem het gerust een kleine musical”

Puurs-Sint-Amands, Antwerpen -

Het Puurse theaterproductiehuis Backstage Productions stelde vrijdagnamiddag tijdens een open repetitie hun vierde productie voor aan de pers. ‘Vapeurs 4’ is, zoals de naam het laat vermoeden, al de vierde episode in het verhaal van vier vriendinnen die samen op reis gaan. Met Lulu Aertgeerts, Karin Jacobs, Caroline Maes en Anne Mie Gils staan er binnenkort vier rasactrices op het podium van theater Elckerlyc in Antwerpen. “Na corona hebben de mensen duidelijk terug de weg naar het theater gevonden”, zegt medezaakvoerder Dirk Van Vooren.

Ward Bosmans

Puurs krijgt steeds meer de allures van het ‘theatre valley’ van Vlaanderen. Met het pop-uptheater van Studio 100 en de vaste uitvalsbasis van Backstage Productions vonden de twee populairste theaterproductiehuizen hun plaats in de gemeente. Backstage Production ontstond in juni 2022 na het samensmelten van Uitgezonderd van Dirk Van Vooren en Nico Warrinnier en Theatertainment van James Cooke en Bob Jennes. Backstage Productions heeft een grote repetitieruimte met kantoren in de Lichterstraat in Puurs.

“Met Vapeurs zijn we al aan onze vierde productie toe”, zegt medezaakvoerder Dirk Van Vooren. Het Spook van de Opera en Moord op de Orient Express trokken heel wat publiek naar zaal Elckerlyc in Antwerpen. Naar Moord op de Orient Express kwamen meer dan 12.000 mensen kijken. Ook de Winterrevue met onder andere Margriet Hermans is zo goed als compleet uitverkocht. Na corona hebben de mensen duidelijk terug de weg naar het theater gevonden.”

Backstage Productions wil echter niet op zijn lauweren rusten volgens Dirk Van Vooren. “De eerste twee seizoenen willen we verder doen zoals we bezig zijn, maar daarna sluit ik niet uit dat we grotere producties doen en dat we op tournee gaan met een aantal van onze theaterstukken.”

‘Vapeurs 4’ is het verhaal van vier vriendinnen die op safari gaan. © Ward Bosmans

De nieuwste productie Vapeurs 4 kan je omschrijven als feelgood-theater. De eerste drie edities van het theaterstuk waren telkens een schot in de roos. Deze keer gaan de vier hartsvriendinnen op safari en maken ze de Afrikaanse wildernis onveilig. De regie is in handen van Martin Michel en de teksten zijn van Allard Blom. Dirk Van Vooren is spelcoach van dienst. “In tegenstelling tot wat je misschien zou denken is dit stuk niet alleen voor vrouwen. De situaties zijn ook heel herkenbaar voor mannen, niet in het minst omdat ze vaak lijdend voorwerp zijn”, zegt Van Vooren.

Caroline Maes, bekend uit de soap Familie, staat voor het eerst in 20 jaar weer op de planken. “En ik ben hier meteen met mijn gat in de boter gevallen”, zegt ze. Karen Jacobs omschrijft Vapeurs als een stuk met een lach en een traan, maar toch vooral een lach. Lulu Aertgeerts geeft nog mee dat muziek de rode draad is in de voorstelling. “Noem het wat mij betreft gerust een kleine musical”, klinkt het. Anne Mie Gils is de vierde van de vriendinnen en kijkt ook enorm uit naar de voorstellingen.

De vriendinnenkomedie Vapeurs 4 loopt van 26 januari tot half februari in theater Elckerlyc in Antwerpen.

Info en tickets via www.backstage-producties.be

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten