© ATV

Goed nieuws: werken aan viaduct Merksem ten laatste zondagochtend klaar

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal minstens twee dagen sneller dan verwacht de herstellingswerken aan het viaduct van Merksem kunnen afronden. Ten laatste zondagochtend, in plaats van dinsdagochtend, zouden de werken richting Nederland klaar zijn. Daarmee komt een einde aan meer dan een week verkeersellende.

edb

LEES OOK. Dit zijn de technici die het geplaagde viaduct van Merksem herstellen: “Gelukkig gooien ze geen blikjes meer naar onze kop”

De arbeiders van Emotec werken sinds vorige week aan de brugvoeg op het viaduct richting Nederland. Ze doen dat dag en nacht in een ploegensysteem, om de hinder zo veel mogelijk te beperken. “En met resultaat”, zegt Paul De Neef van Emotec. “De werken lopen vlotter dan we hadden voorzien. Normaal gezien zouden we tot dinsdagmorgen doorwerken, maar zoals het er nu naar uitziet, zullen we zondagmorgen al klaar zijn.”

“Ten eerste kwamen de metalen platen, die opgebroken moesten worden, makkelijker los dan verwacht”, zegt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “Ten tweede houden we in de planning steeds rekening met onverwachte zaken die we eventueel kunnen tegenkomen, maar we hebben geen bijzonderheden aangetroffen. En als laatste, kunnen we de werf sneller openstellen dankzij de goede samenwerking tussen AWV en de verschillende aannemers op de werf.”

Ten laatste op zondagochtend om 5 uur wordt de weg weer vrijgegeven.

De voorbije dagen zorgden de werken voor grote hinder op de Antwerpse Ring, tot soms twee uur aanschuiven.

LEES OOK. Nu al enorme files? Wacht tot 2025, wanneer het viaduct tegen de vlakte gaat en vijf jaar lang wordt vervangen door een bypass

@gva Moet je van Antwerpen richting Nederland rijden? Dan vertrek je best goed op tijd... #gva #file #Antwerpen #voorjou #verkeer #cartok #fyp #vjp ♬ lofi, chill, hip hop(886723) - Noi m knot

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten