Fernand Huts verstevigt positie in Antwerpen: overname Mexico Natie goedgekeurd

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft de overname van Mexico Natie Groep door Katoen Natie NV goedgekeurd. In september vorig jaar hadden de twee bedrijven de overname al aangekondigd.

blg

e overname verliep via een vereenvoudigde procedure. De BMA zag geen reden tot verzet. Katoen Natie NV is de multinational van topondernemer Fernand Huts en is actief in tal van logistieke en industriële clusters. Mexico Natie Groep biedt onder andere opslagplaatsen, het lossen van zeeschepen en het verzenden van goederen aan.

Vorige zomer hadden enkele grote aandeelhouders van Mexico Natie overwogen om uit de onderneming te stappen en zo begon de zoektocht naar een mogelijke overnemer. In september tekenden de aandeelhouders van Mexico Natie met die van Katoen Natie een bindende overeenkomst. Met de overname verstevigt Huts zijn positie in thuishaven Antwerpen.

Mexico Natie werd in 1871 opgericht als zogeheten ‘natie’ gespecialiseerd in houtbehandeling. Vandaag is het bedrijf uitgegroeid tot een geïntegreerde, logistieke onderneming voor zowel opslag als transport.

LEES OOK. Fernand Huts over overname Mexico Natie: “Dit is allemaal zeer emotioneel voor mij”

LEES OOK. Hebben de unieke Antwerpse havennaties nog een toekomst? Ja, maar ...

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten