© BELGA

Gemeente gaat op zoek naar allereerste jeugddorpsdichter

Sint-Gillis-Waas -

Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas gaat met de poëziewedstrijd ‘Leo Vercruyssen’ op zoek naar een eerste jeugddorpsdichter. Die dichter zal de komende drie jaar gedichten maken bij culturele gebeurtenissen of vieringen in de gemeente.

Yannick Joos

De poeziëwedstrijd Leo Vercruyssen is een initiatief van de gemeentelijke cultuurraad Sint-Gillis-Waas, in samenwerking met Rotaryclub Sint-Gillis Stekene Camasiacum, de bibliotheek en de diensten Jeugd en Cultuur. Met de competitie gaat de gemeente op zoek naar een jeugddorpsdichter die de gemeente de komende drie jaar op een poëtische manier zal vertegenwoordigen.

Iedereen onder 18 jaar kan zich inschrijven en maximaal twee gedichten met een schuilnaam of kenspreuk insturen over het brede thema ‘samen’. “Gedichten inzenden kan tot zaterdag 1 april”, klinkt het bij het gemeentebestuur. “De uiteindelijke winnaar zal worden bekendgemaakt op zaterdag 13 mei.”

Ook volwassenen kunnen gedichten insturen over hetzelfde thema. De uiteindelijke winnaars zullen hun bekroonde gedichten mogen voordragen en zullen hun werken gebundeld zien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten