Robin Lauwers (links) nam twee van de drie Hoogstraatse doelpunten voor zijn rekening: “Eindelijk haal ik mijn niveau.”© Karel Hemerijckx

Robin Lauwers helpt Hoogstraten aan zes op zes: “We hebben lef getoond”

Hoogstraten is er voor het eerst dit seizoen in geslaagd om twee matchen na elkaar te winnen. Na de 1-0-thuiszege vorige week tegen Rupel Boom versloegen Robin Lauwers en co. zaterdagavond Thes met 2-3.

De Rooikens hadden ook al de heenmatch tegen de Limburgers gewonnen met 4-0. “Daarom hadden we een heel gemotiveerd Thes verwacht, maar toch begonnen wij het best aan de partij”, vertelt Lauwers. “Al kwamen we wel ongelukkig op achterstand bij de eerste de beste kans voor de thuisploeg. Iets wat ons dit seizoen al wel vaker overkomen is en dan hebben we het meestal heel lastig om dat nog recht te zetten, maar dit keer zijn we daar toch in geslaagd.”

Op het einde werd het wel nog bibberen voor de Rooikens. “Toen Jeroen (Meeuwis, red.) er dik vijf minuten voor tijd 1-3 van maakte, leek de buiten binnen, maar niets bleek minder waar. Gelukkig pakte onze keeper in blessuretijd de strafschop van Thes, want anders hadden we de zege nog uit handen gegeven en dat hadden we niet verdiend.”

Een sterk Hoogstraten trok zaterdagavond de lijn van de afgelopen weken gewoon door. “We hebben lef getoond door ons niet aan te passen aan Thes. Integendeel. We hebben hen zelfs een beetje overbluft. Bovendien heeft iedereen zijn taken tot in de puntjes uitgevoerd, waardoor we de zege absoluut niet gestolen hebben. En oké, op het einde zat het wat mee, maar dat mag ook wel eens. Dat tikkeltje geluk dwingen de laatste weken ook voor een stuk zelf af door veel dominanter te spelen dan in het begin van het seizoen.”

Lauwers bekroonde zijn prima partij tegen Thes met twee goals. “Ondanks een teleurstellende en veel te wisselvallig heenronde ben ik altijd keihard blijven werken en daar word ik nu beloond. Zo begint het de laatste weken duidelijk te draaien en haal ik eindelijk mijn niveau, waardoor ik steeds meer mijn stempel kan drukken op ons spel. Zeker als ik ook nog eens begin te scoren zoals dit weekend.”

De Rooikens doen dankzij hun eerste zes op zes van het seizoen weer helemaal mee voor het behoud. “Het wordt nu zaak om deze lijn door te trekken, want we zijn er nog lang niet. Al geloof ik wel rotsvast in een goede afloop. Dat ben ik trouwens altijd blijven doen. Ook toen de resultaten uitbleven. Het is zelfs een klein beetje schandalig dat we met onze kwaliteiten zo laag staan in het klassement.” (kga)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten