Jordi Kreydt (links) vierde zijn 26ste verjaardag in stijl door het openingsdoelpunt te maken.© Mpics

Jordi Kreydt bezorgt zichzelf leuk verjaardagscadeau: “We gaven nauwelijks wat weg”

De Kempense derby tussen Geel en Witgoor eindigde in een 2-0-overwinning van de thuisploeg. Een schoonheidsprijs won ASV er zeker niet mee. Een dol derde kwartier volstond om de bezoekers uit Dessel opzij te zetten. Dankzij die nieuwe driepunter sluipt Geel opnieuw wat dichterbij de kop van het klassement.

Marc Kempen

Lange tijd bleven de toeschouwers wel op hun honger zitten. Dat zag ook Jordi Kreydt, die zaterdag zijn 26ste verjaardag vierde. Met de openingstreffer bezorgde hij zichzelf een leuk verjaardagscadeau. “Die eerste 25 minuten verliepen heel stroef. Dat kan gebeuren in zo’n derby waarin geknokt wordt voor elke bal. Beide ploegen toonden zich gretig maar het betere voetbal bleef achterwege. Na die periode van aftasten, sloeg onze motor plots aan. Het combinatiewerk begon te vlotten en we dwongen meerdere goede kansen af. Zelf had ik al eens kunnen dreigen en enkele minuten later was het raak, met een gekruist schot dat via de binnenkant van de paal binnenging. We konden hen verder onder druk zetten en werden daar ook voor beloond met een tweede treffer. En of die belangrijk was. Dat zorgde voor rust en vertrouwen.”

De thuisploeg slaagde er daarna niet in om de lijn van dat sterke derde kwartier door te trekken. Al bleek achteraf dat dat ook niet de bedoeling was. Kreydt: “Onder de pauze spraken we af dat we er alles zouden aan doen om een vroege tegentreffer te vermijden. Dat lukte ook. Ondanks dat Witgoor het meeste balbezit had, gaven we nauwelijks wat weg. Ondertussen mikten we op de counter. Al speelden we die niet goed uit. Daar had het zware veld alleszins veel mee te maken. Maar goed, onze overwinning kwam niet meer in gevaar. We pakken nu 9 op 9 nadat we een moeizame start namen in 2023. Week na week tonen we dat er met ons nog rekening zal moeten gehouden worden.”

Tevreden coach

Ook trainer Bart Janssens liep er na het laatste fluitsignaal erg opgetogen bij. “In die aanvangsfase acteerden we te slap, maar achteraf speelden we een perfecte wedstrijd”, knikte hij. “Dominant worden, kansen afdwingen en afmaken en achteraf een hecht blok vormen om de veilige voorsprong te bevestigen. Mijn opdrachten werden heel erg goed uitgevoerd. In de tweede helft maakten we te weinig gebruik van de vrijgekomen ruimte, maar dat is dan ook het enige minpuntje.”

Janssens kon weer rekenen op Robin en Haid El Assiri die terugkeerden uit blessure. “Dat is een goede zaak, maar in de tweede helft viel Kamagate dan weer uit. Gelukkig beginnen Oilil en Cvijetic deze week terug te trainen. Dat zal binnenkort voor meer concurrentie zorgen en dat hebben we zeker nodig.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten