© RTV

Teleurstelling overheerst bij supporters Wout van Aert: “Jammer dat we geen feestje kunnen bouwen”

Lille -

Ze waren zondag in het parochiecentrum van Lille voorbereid op een groot feest, maar het heeft niet mogen zijn. Geen vierde wereldtitel veldrijden voor Wout van Aert en dus ook geen viering. De teleurstelling was na een zenuwslopend WK veldrijden van de gezichten af te lezen, maar er was ook trots. “Uiteindelijk zagen we twee grote kampioenen”, zegt supporter Danny Van Bouwel.

Bart Van den Langenbergh

De spanning was zondag te snijden in de grote zaal van het parochiecentrum Sint-Pieter in Lille. Tientallen supporters van Wout van Aert verzamelden daar om samen op een groot scherm het wereldkampioenschap veldrijden te volgen. De aangekondigde tweestrijd tussen Wout en Mathieu van der Poel kwam er uiteindelijk ook en hoe. De twee coryfeeën van het veldrijden gaven elkaar geen duimbreed toe en uiteindelijk was Mathieu de snelste in de sprint. Na deze razend spannende ontknoping van het WK droop de teleurstelling van de gezichten van de trouwe fans.

De Lilse supportersclub van Wout van Aert had zich voorbereid op een groot feest met een ontvangst van hun kampioen, maar dat plan werd al snel opgeborgen. “De discobar stond al klaar, maar die kan weer worden opgehaald. Ik had al rekening gehouden met een supportersfeest tot 3u ’s nachts. Dat zit er vandaag (zondag, red.) niet meer in”, zegt Karel Vervecken van de supportersclub van achter de toog van het parochiecentrum.

De supporters van Wout van Aert wrijven zich in hun haren.© BERT DE DEKEN

Geen feestje

De supporters joelden voluit Wout naar voor tijdens de wedstrijd, ook in de allerlaatste en cruciale meters. Maar er kon er uiteindelijk maar eentje winnen en dat was dit jaar niet Wout. Ria Aerts sloeg de handen voor haar gezicht toen Mathieu van der Poel zijn armen in de lucht stak. “De teleurstelling is echt groot”, vertelt Ria Aerts. “Ik kan het momenteel niet over mijn lippen krijgen dat de beste gewonnen heeft. Het is jammer want we wilden hier zeker nog een feestje bouwen. Nu gaan we vroeg thuis zijn.”

Trouwe fan Ria Aerts kan het maar niet geloven.© BERT DE DEKEN

Ook Werner De Bie was zichtbaar ontgoocheld met het eindresultaat van het WK. “Als Wout in de laatste strook vooraan zat, had hij gewonnen. Dat had hij moeten weten na zijn nederlaag tegen Mathieu in de Ronde van Vlaanderen van 2020”, denkt Werner De Bie. “Het was in ieder geval een heel spannende koers, maar ik had natuurlijk liever dat Wout had gewonnen.”

Werner De Bie (links) en zijn broer Kurt hadden zich de uitslag van het WK veldrijden wel anders voorgesteld.© BERT DE DEKEN

Tactisch steekspel

Naast een gevoel van teleurstelling heerste bij heel wat fans ook een zweem van trots en voldoening over de geleverde inspanningen van de twee rivalen in het veld. “Eigenlijk zijn Wout en Mathieu twee grote klasbakken en twee echte kampioenen”, reageert Danny Van Bouwel. “Voor hetzelfde geld had Wout hier als eerste over de streep gekomen. Ik gun het Mathieu zeker wel, hij was ook heel sterk.” Gert Stickers droeg zijn blauwe supportersjas van Wout van Aert. De supporter moest toegeven dat het afhing van enkele details. “De hele wedstrijd was een tactisch steekspel tussen Wout en Mathieu en de beste heeft gewonnen. Zo simpel is het. Technisch gezien zijn deze twee veldrijders echt superieur”, benadrukt Gert Stickers.

Gert Stickers (links) en Danny Van Bouwel (rechts) zagen niet Wout maar wel Mathieu als eerste finishen.© BERT DE DEKEN

Burgemeester Marleen Peeters (N-VA) van Lille kwam in het parochiecentrum ook even een kijkje nemen. “Er kan er maar eentje winnen in de koers en dit jaar was dat helaas niet Wout”, vertelde de burgemeester. “We hadden al een boeket bloemen gekocht om te overhandigen aan Wout. We gaan die bloemen nu aan het onthaal van het gemeentehuis in Lille zetten.”

Tientallen supporters volgden in het parochiecentrum Sint-Pieter in Lille het WK veldrijden op een groot scherm. Een sponsor deelde kartonnen gadgets met een foto van Wout van Aert uit.© BERT DE DEKEN

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten