Marco Vanderpoorten liep in Lokeren naar zijn derde overwinning van het seizoen.© Geert De Rycke

Atletiek Veldloop Lokeren

Marco Vanderpoorten wint ook in Lokeren: “Benieuwd naar Vlaams kampioenschap van volgende week tegen de nationale toppers”

Lokeren -

Provinciaal kampioen Marco Vanderpoorten schreef in Lokeren de Memorial Falco Christiaens op zijn naam. Aan de eindstreep telde de atleet van AC Hamme veertig seconden voorsprong op Kevin Schauwaers. Bij de vrouwen was Katrijn Vande Riviere in het park Ter Beuken de snelste.

Willy Goossens

“Ik heb deze keer een volle ronde afgewacht vooraleer ik ervandoor ging”, vertelde de 22-jarige student fysica-sterrenkunde, die aan zijn derde zege van het seizoen toe was. “Eens eraan begonnen, zag ik mijn voorsprong stelselmatig vergroten. Nu ben ik echt benieuwd naar volgende week als ik op het Vlaams kampioenschap in Diest de nationale toppers als tegenstand krijg. Ik hoop toch op een plaats in de top-tien.” Kevin Schauwaers werd tweede, Louis Misplon derde.

Nummer vier werd duatlonspecialist Angelo Vandecasteele. “Het was sinds de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham in juni geleden dat ik nog eens aan een wedstrijd deelnam”, klonk het bij de Moerzekenaar. “Ik liep er jammer genoeg een zware stressfractuur aan de heup op, waardoor ik lange tijd tot inactiviteit werd gedwongen. In de loop van de maand oktober kon ik stilaan mijn vertrouwde trainingen hervatten. Mijn hele schema moest ik daarenboven combineren met de bouw van mijn nieuwe huis. Dat ik al vrij vroeg in het seizoen in vorm moet zijn, heeft daarenboven alles te maken met het EK duatlon dat op 18 maart in het Italiaanse Caorle plaatsvindt. Een paar veldlopen vormen dan zeker de ideale voorbereiding. Daarom staan ook de cross van Diest en het BK in Laken nog op mijn programma.”

Tegen trainingsmaatje

Bij de vrouwen ging de zege naar Katrijn Vande Riviere. De atlete van AS Rieme, die een paar weken geleden provinciaal kampioen werd, haalde het voor Jolien Van Hoorebeke. “Ik was er op het pittige parcours van bij de start vandoor, waardoor het meteen een strijd tegen mezelf werd”, aldus de winnares. “Het deed wel een beetje vreemd aan dat ik het nu tegen trainingsmaatje Jolien moest opnemen. Zondag is er dus Diest, waar de afstand dubbel zo lang zal zijn. Ik hoop daar toch mooi stand te houden in de top-tien.” Junior Dorien Poppe werd knap derde. Anneleen Vande Riviere was op de vijfde plaats de snelste master.

Andere laureaten waren onder meer Jules Vansteenkiste (junioren), Saar Van Laethem, Mats Vervoort (scholieren), Catho Van Weyenberg en Louis Van Daele (cadetten). Birger Raa haalde het bij de masters voor Xavier Rondas. Jarne De Waele won de korte cross.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten