© Geert Van Baelen

Gezinsdrama in Pelt: man vermoordt ex en twee jonge kinderen, dader dood teruggevonden

Pelt -

In Overpelt bij Lommel heeft zondagavond een gruwelijk gezinsdrama plaatsgevonden. Een man bracht een vrouw en twee jonge kinderen om het leven. Vervolgens sloeg hij op de vlucht en werd een klopjacht gestart. De politie vond de man uiteindelijk dood terug naast zijn auto, die geparkeerd stond aan het kanaal in Sint-Huibrechts-Lille.

Geert Van Baelen, Phillip Pergens en Olivier Simons

Het drama gebeurde in een appartementsblok met vijf flats. De dader bracht daar een vrouw en haar jonge peuter van één jaar en kleuter van drie jaar om het leven. Vervolgens sloeg hij op de vlucht. Wie op het drama is uitgekomen is nog niet duidelijk en evenmin is het bekend wanneer de drievoudige moord heeft plaatsgevonden. Iemand uit de buurt zag zondag rond 17.45 uur wel drie politiewagens en een mug-team arriveren op de plaats delict. Een vrouw kwam hen al krijsend tegemoet.

De lokale politie HANO deed de eerste vaststellingen en lichtte het parket van Limburg in. Van de dader was op dat moment geen spoor. Daarop werd een klopjacht naar de man gestart. De grote middelen werden daarbij niet geschuwd. Onder meer een politiehelikopter, maar ook speurhonden gingen naar de man op zoek. ’s Avonds laat konden ze de man ook aantreffen. Zijn levenloze lichaam werd aangetroffen bij zijn auto, niet heel ver van waar de drievoudige moord zich heeft afgespeeld.

“Er loopt een onderzoek naar een familiedrama, een drievoudige moord”, zegt Dorien Vanderheiden van het parket Limburg. “De verdachte was na de feiten voortvluchtig, hij werd vanavond (zondagavond, nvdr.) dood aangetroffen.” Het parket communiceert voorlopig niet verder over de zaak.

Zoveelste ruzie

In de buurt wordt met veel ongeloof gereageerd op het nieuws van het gezinsdrama, maar de meeste omwonenden kennen de slachtoffers niet. Een naaste buur die in hetzelfde appartementsblok woont, kende hen wel en was thuis op het moment van de gruwelijke moorden. “Ik hoorde gestommel, alsof er meubels omvielen”, vertelt hij. “Op een bepaald moment heb ik ook een knal gehoord. Het ging om een raam dat gesneuveld was.” Volgens de buurman was het niet de eerste keer dat het koppel ruzie maakte. “In het verleden zat het er al vaker tegen. De vrouw zou eerder al hebben aangegeven dat ze zich onveilig voelden.” Het Bosnische koppel zou al uit elkaar zijn geweest en was in een echtscheidingsprocedure verwikkeld.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

© Geert Van Baelen

© Geert Van Baelen

© Geert Van Baelen

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten