Net als in buurgemeente Lille wil ook Kasterlee een aantal elektriciteitskasten laten opfleuren met afbeeldingen of foto’s.© RR

Gemeente zoekt lokaal talent om elektriciteitskasten op te fleuren

Kasterlee -

De gemeente Kasterlee is op zoek naar lokaal creatief talent om een aantal elektriciteitskasten te verfraaien. Kandidaten die de grijze kasten willen pimpen met kunstzinnige of fotografische werken kunnen zich tot 14 maart melden bij het lokaal bestuur.

In elke deelgemeente van Kasterlee wil het gemeentebestuur een wandelroute langs gepimpte elektriciteitskasten realiseren zodat iedereen kan genieten van alle lokale creaties. De gekozen thema’s zijn: fantasie in Kasterlee, onze fauna en flora in Lichtaart, en terug in de tijd in Tielen. Er zijn verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan het project. Dat kan gebeuren via fotoprints, maar ook via het rechtstreeks beschilderen van de elektriciteitskasten.

“Met het project Chic Ellentrik willen we creatieve en artistieke inwoners een kans bieden om hun talent zichtbaar te maken”, vertelt Guy Van de Perre (CD&V), schepen van Cultuur in Kasterlee. ‘Tegelijkertijd brengen we kunst in diverse vormen laagdrempelig bij onze inwoners. Ook het openbaar domein wordt er alleen maar fraaier op.”

Behalve inwoners van Kasterlee, kunnen ook personen die een aantoonbare link hebben met de gemeente een ontwerp indienen. De ontwerpen moeten ten laatste op dinsdag 14 maart ingediend worden via het inschrijvingsformulier van Chic Ellentrik op de website van de gemeente Kasterlee.

Een jury beslist uiterlijk op 15 april welke ontwerpen gekozen worden en waar ze een plaats krijgen. “We hopen op vele creatieve inzendingen”, zegt schepen Guy Van de Perre. (bvdl)

www.kasterlee.be

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten