Het hekwerk was bijna een halfjaar weg voor restauratiewerken.© RR

Gerestaureerd hekwerk George Van Raemdonckpark staat weer op zijn plaats

Boechout -

Een klein halfjaar na het wegnemen, staat het hekwerk aan het George Van Raemdonckpark in de Dr. Theo Tutsstraat van Boechout terug op zijn plaats. De constructie is samen met het park als beschermd dorpsgezicht erkend.

Filip Spoelders

Het George van Raemdonckpark is de tuin van landhuis Het Populierenhof, bouwkundig erfgoed sinds 2019. De tuin heeft een erfgoedwaarde en het is een populaire plek voor de Boechoutenaren. “Los van de erfgoedwaarde heeft het park een belangrijke recreatieve functie, met onder andere lokalen voor jeugdverenigingen, de heemkundige kring en Sfinks, een speeltuin en evenementen zoals de Dag van het Park en een jazzfestival”, geeft burgemeester Koen T’Sijen (Pro Boechout-Vremde).

Het historisch hekwerk straalt weer als nieuw.© RR

Voor de restauratiewerken sloot de gemeente een beheersovereenkomst met Stichting Kempens Landschap. “Dankzij die overeenkomst kan de gemeente nu rekenen op een premie van 54.000 euro van het Agentschap Onroerend Erfgoed. Op die manier worden de restauratiewerken van 94.000 euro voor meer dan de helft gedekt”, geeft Jan De Haes, gedeputeerde van de provincie en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap, aan.

Het park is sinds 1993 erkend als beschermd dorpsgezicht. Voor de tuin maakte de provincie enkele jaren geleden reeds een beheerplan op. “De cultuurhistorische waarde van dit park moet behouden blijven en waar mogelijk zelfs nog versterkt worden”, voegt Kathleen Helsen, gedeputeerde en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap, nog toe. (fisp)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten