© ATV

Plannen Arenawijk zijn goedgekeurd

Deurne -

De plannen lagen al een tijdje op tafel voor de heraanleg van de Arenawijk, maar nu zijn ze ook effectief goedgekeurd door het Antwerpse college. De Arenawijk wordt onthard en vergroend en er komt een groot plein voor sport, ontmoeting en andere activiteiten.

 We zijn weer een stap dichter bij de uitvoering van de nieuwe Arenawijk in Deurne. Het schetsontwerp voor heel het openbaar domein is nu ook officieel goedgekeurd. "De herontwikkeling maakt van de Arenawijk opnieuw een bruisend en aantrekkelijk stadsdeel. Niet alleen wordt de Arenahal weer het centrale element van deze wijk, ook voorzien we voldoende groen om een aangename woonomgeving te creëren en doen we aan slimme wateropvang voor deze buurt. Het schetsontwerp openbaar domein maakt duidelijk hoe we de vergroening en verblauwing die we met elk stadsontwikkelingsplan nastreven ook in deze wijk aanpakken”, klinkt het bij schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA).

De Arenahal blijft het centrale punt van de wijk en daarvoor komt een groot driehoekig plein met een basketbalveld en voetbalveld. Kleinschalige evenementen en bestaande activiteiten zoals de markt en het mobiele containerpark kunnen daarop blijven plaatsvinden. En er komen ook drie speeltuinen in de wijk.

 

Meer info via: https://www.agvespa.be/projecten/arenawijk.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Bekijk meer ATV

Hoofdpunten