De warme huiskamer is elke dinsdag geopend in het cultuurcentrum van Baarle.© Ronny van den Ackerveken

Verenigingen openen wekelijks warme huiskamer in cultuurcentrum

Baarle -

In het cultuurcentrum Baarle kunnen inwoners van de enclavegemeente elke dinsdagnamiddag in februari en maart terecht in de huiskamer.

Het gaat om een initiatief van het Dorpsteam Baarle-Nassau in samenwerking met het cultuurcentrum en verenigingen zoals onder andere OKRA Baarle-Hertog. Een zaaltje is ingericht als een gezellige huiskamer met bankstellen, salontafeltjes en staande lampjes. Kranten, tijdschriften en spelletjes zijn aanwezig. Een vereniging organiseert telkens een kleinschalige activiteit. Bezoekers kunnen koffie, thee en frisdrank krijgen voor 1 euro of een vrije bijdrage.

“We proberen de noden van de bezoekers te detecteren”, zegt wethouder Janneke van de Laak van Baarle-Nassau. “Op die manier kunnen we mensen beter laten kennismaken met het aanbod in Baarle en hulpvragen doorverwijzen naar de juiste instanties. Niemand in de kou laten staan, letterlijk en figuurlijk: dat is de insteek van dit warme project. Verenigingen en vrijwilligers bieden een luisterend oor, ruimte voor verbinding, warmte en gezelligheid. Juist in tijden van zoveel crisissen is dit mooi. Meer zelfredzaam proberen te zijn, is niet voor iedereen altijd even gemakkelijk.”

Op dinsdag 21 februari is de huiskamer niet open.(ram)

www.cultuurcentrumbaarle.eu

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten