© if

Fusie is nog niet rond, maar lokale N-VA-afdelingen smelten al samen: “We zijn de eerste fusiepartij van het Waasland”

Lokeren / Moerbeke-Waas -

Op 1 januari 2025 worden Lokeren en Moerbeke één stad. De twee N-VA afdelingen die er momenteel actief zijn, hebben beslist om nu al samen te smelten.

Ivan Elegeert

Huidig Lokers voorzitter Bart De Maesschalck kondigde de fusie van de twee partij-afdelingen aan tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie. “Met de geboorte van N-VA Lokeren-Moerbeke zijn we pionier in het Waasland. We roepen het stadsbestuur dan ook op om samenwerking hoger in het vaandel te dragen. Er is al meermaals bewezen dat overleg van primordiaal belang is. Vanuit deze visie zullen wij steeds constructief oppositie voeren, in het belang van alle Lokeraars en Moerbekenaren. Geruime tijd zijn er reeds samenwerkingsverbanden tussen onze gemeenten: IDM, Interwaas, het vaccinatiecentrum in coronatijden... We geloven oprecht in betere omstandigheden voor alle inwoners op lange termijn,” aldus De Maesschalck die voorzitter blijft.

Huidig ondervoorzitter Dirk Van de Voorde blijft op post, maar zal geflankeerd worden door Giovanni Ferrari uit Moerbeke die sinds kort ook fractieleider en gemeenteraadslid is in Moerbeke-Waas.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten