Met Gert Van Walle (links) werd eerder al een speler van FC Knokke overgenomen deze wintermercato. Ruben Geeraerts volgde in zijn voetstappen.© Gregory Van Gansen

Voetbal 2de afdeling VV A KSC Lokeren-Temse

Na twee trainingen maakt Ruben Geeraerts al meteen minuten voor KSC Lokeren-Temse: “Dit smaakt naar meer”

Lokeren -

KSC Lokeren-Temse heeft een eerste prijsje beet. Door de winst bij Erpe-Mere United verzekerden de tricolores zich van de tweede periodetitel. Daarmee is de honger van de groep van trainer Hans Cornelis echter nog niet gestild. Het enige doel is en blijft de titel.

Ivan Elegeert

De club haalde daarom op de slotdag van de transferperiode nog Ruben Geeraerts binnen. De Antwerpenaar is, na Gert Van Walle, al de tweede speler die de Waaslander in de tussentijdse transferperiode weghalen bij Knokke. Het feit dat huidig Lokeren-manager Thomas Bernaert tot vorig seizoen nog bij Knokke aan de slag was zal daar niet vreemd aan zijn. “Ik was in elk geval heel blij met de kans om tot het einde van het seizoen naar Lokeren te komen”, zegt Geeraerts. “Het was even spannend, want ik kende de club vooraf niet al te goed. Toch hoop ik hier speelminuten te verzamelen om op die manier toch weer mijn waarde te kunnen tonen.” Want bij Knokke kwam Geeraerts door een hamstringblessure amper in actie de voorbije maanden.

Voordien was de Antwerpenaar, die in Stabroek woont, een vaste waarde bij de beloften van Antwerp alvorens hij door Wim De Decker vorig seizoen werd meegenomen naar Deinze. Ook daar kon hij geen vaste stek veroveren. “Ik ben in Lokeren uitstekend opgevangen. Het klikte meteen. Ik heb twee trainingen achter de rug en was uiteraard blij dat ik zondag al meteen mijn eerste minuten mocht maken. Dit smaakt echt wel naar meer. Toen we na het laatste fluitsignaal de supporters gingen groeten, kreeg ik echt wel kippenvel. Dit had ik eigenlijk nog niet meegemaakt in mijn carrière.”

Over de wedstrijd zelf was Geeraerts best wel tevreden. “Ik denk dat we het gaspedaal niet diep moesten induwen en de hele wedstrijd de controle hadden. Het verschil had nog groter kunnen zijn. Het was niet altijd even makkelijk, want het veld lag bijzonder zwaar. Zelf kijk ik er natuurlijk naar uit om ook de netten eens te doen trillen. Benieuwd welk gevoel dat dan zal geven”, aldus Geeraerts na afloop.

Casagolda-Elewaut

Door de komt van Geeraerts heeft coach Cornelis een overschot aan aanvallers ter beschikking. Niels Elewaut koos intussen al voor zekerheid voor de toekomst. Hij keert volgend seizoen terug naar Racing Gent, maar liet wel weten dat hij tot het einde van dit seizoen er alles aan wil doen om Lokeren-Temse mee aan de titel te helpen. Voor Esteban Casagolda, die er dit seizoen ook niet in slaagde om een basisplaats te veroveren, leek vorige week een oplossing in zicht toen Rupel Boom interesse toonde om de Belgische Uruguayaan tot het einde van het seizoen over te nemen. De Steenbakkers bleken echter niet over de centen te beschikken om ook het financieel plaatje te doen kloppen. Casagolda, die vorige zondag niet in de kern zat, blijft dus tot nader order op Daknam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten