Schepen Lise Poelemans heeft hier de handen vol met het Wonderlijk Wommelgems Paar Louis Michez en Vera Moens. Die twee kwamen zelf handen tekort om alle onderscheidingen mee naar huis te nemen.© Emiel Marnef

Taekwondoka’s domineren Feest van de Sporthelden

Wommelgem -

Ook op sportief vlak heeft Wommelgem heel wat te bieden. Dat bleek zopas tijdens het Feest van de lokale Sporthelden’ in ’t Brieleke. Gastvrouw en sportschepen Lise Poelemans (N-VA) zette er onder meer de Supersporter en Superploeg in de bloemen. Taekwondoclub Chung Gun met voorop het Wonderlijk Wommelgems Paar Louis Michel en Vera Moens ging met de meeste prijzen aan de haal.

Jan Auman

Tijdens de coronaperiode zette de gemeente haar sportkampioenen in de bloemetjes door ze te feliciteren met een feestmand zodat ze hun successen thuis konden vieren. “De grootste kampioenen prijkten op onze banners verspreid over Wommelgem. Elke kampioen kreeg ook een kaartje met een persoonlijke boodschap van mezelf, maar samenkomen is toch nog gezelliger”, aldus Lise Poelemans, die met veel verve opnieuw gastvrouw speelde op die ‘gala’.

De schepen, sportdienst en -raad maakten van de traditionele kampioenenviering dit keer inderdaad een heus sportfeest. “Het Feest van onze Sporthelden. Want of je nu titels behaalt en jouw prijzenkast al vol staat of je bent nog maar net gestart met sporten: iedereen die sportief bezig is, verdient het om in de bloemetjes gezet te worden”, aldus Poelemans. Met die gedachte in het achterhoofd, had ze trouwens enkele nieuwe categorieën in het leven geroepen zoals de Pechvogel en Supersupporter van het jaar. Maar daar werden geen kandidaturen voor ingezonden.

Marthe en May Sie

Taekwondo-talentjes May Sie en haar zusjes betreden de scène onder luid applaus.© Emiel Marnef

Aan straffe sporters en prestaties geen gebrek in 2022. Tachtig talenten, verspreid over tientallen disciplines, werden gehuldigd. In de categorie Buitengewone Belofte raakte de jury er niet uit. Ze riep atlete Marthe Aerts (WAV) en May Sie To (Chung-Gun, taekwondo) dan maar allebei uit tot laureaat.

May Sie is samen met haar twee jongere zusjes begonnen met taekwondo in 2021. De zusjes nemen vaak samen deel aan wedstrijden. In mei behaalde ze goud op de Korean Ambassadors cup. Samen met haar zusjes sleepte ze als team ook goud in de wacht. May Sie behaalde daarnaast nog eens zes gouden medailles waaronder een aantal op Belgische én internationale wedstrijden.

Snelle Marthe behaalde in de winter de eerste plaats op de veldloopkampioenschappen, maar ook in de zomer was ze bijzonder goed op dreef. Zo haalde de jonge WAV-atlete goud in het kogelstoten, hoogspringen, speerwerpen, verspringen, de 100m, 400m, 800m en 1500m.

Christina To (Chung-Gun taekwondo) mag zich voortaan Bijzondere Beginner noemen. Zij behaalde in één schooljaar tijd vier banden. Nam deel aan zeven wedstrijden en behaalde daar telkens goud.

Super Sportploeg zijn de dames A van Woka volleybal. Ze werden kampioen in de gewestelijke reeks en promoveerden hierdoor naar de provinciale reeksen. Daarnaast waren ze ook bekerfinalist.

Er waren nog enkele andere gehudligden, waar onder WAV-atlete Aline Schollaert.© RR

Wonderlijk Wommelgems Paar

Louis Michel (Chung-Gun taekwondo) heeft al heel wat andere eretitels nu ook die van Toegewijde Trainer op zijn dobok spelden. De Vlaamse taekwondo-pionier hield zich het afgelopen jaar voornamelijk bezig met het trainen van het nationale team, maar ook in zijn eigen club heeft hij veel beter gemaakt in zijn geliefde sport. Daarnaast bereidde hij zich voor op het examen om de zo felbegeerde, maar weinig behaalde negende dan te behalen: de allerhoogste graad in taekwondo. Louis reisde er meermaals voor naar Korea, waar de bakermat ligt van deze vechtkunst. Hij slaagde er uiteindelijk in om samen met een collega-trainer de allereerste taekwondoka te worden in België om dit hoge niveau te bereiken.

Ook Louis’ echtgenote Vera Moens viel terecht in de prijzen tijdens het Feest van de Lokale Sporthelden. Omdat zij en Louis van Chung-Gun Wommelgem echt op de kaart hebben gezet in de taekwondowereld en daarbuiten, werden ze door de sportraad letterlijk in de bloemetjes gezet en beloond met de eretitel Wonderlijk Wommelgems Paar.

Met veertien straffe genomineerden was het moeilijk kiezen op de Supersporter aan te wijzen. Zo waren er Tibe Verachtert, een kampioen in de BMX, Jonas Nijns van Karateschool Kaisho, een Vlaams kampioen bij de preminiemen, en Kian Amorgast, de korfballer die zelden de korf mist.

Uiteindelijk ging de prijs ook hier Vera Moens (Chung-Gun). Zij zette een unieke prestatie neer door zilver te behalen op het WK in Zuid-Korea in de klasse U65. Hiermee werd Vera de eerste Belgische die een vice-wereldtitel in deze sport heeft behaald. In november volgde een zo mogelijk nog straffere prestatie door wereldkampioene te worden in de online-finale van de nationale teams. Daarnaast behaalde ze ook nog verscheidenen gouden medailles op internationale (online) wedstrijden. ( )

© Emiel Marnef

© RR

© Emiel Marnef

© Emiel Marnef

© Emiel Marnef

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten