Michiel checkt even wanneer de werken erop zitten.© Dirk Kerstens

Fietsers reageren gelaten op onderhoudswerken Kennedytunnel: “Als het moet, dan moet het”

Antwerpen -

Sinds maandagochtend 9u is de fietskoker van de Kennedytunnel gesloten voor onderhoudswerken. Tot en met vrijdag 16u zullen aan beide oevers liften, fietsgoten en inritten onder handen worden genomen. Fietsverkeer dat zich dagelijks door de koker van Linker- naar Rechteroever (of omgekeerd) begeeft, liet zich niet verrassen en koos zonder morren voor een andere optie: voetgangerstunnel of de veerdienst.

Omstreeks negen uur maandagochtend werd de toegang van de fietskoker op zowel Linker- als Rechteroever hermetisch afgesloten. Wie regelmatig gebruik maakt van de tunnel, leek daarvan goed op de hoogte. “Ze hebben de ingreep duidelijk aangekondigd”, vertelt de 56-jarige Pieter Flach. De Zwijndrechtenaar rijdt elke dag via de fietskoker naar Hoboken, waar hij werkt bij Waterlink.

Pieter Flach maalt niet om wat extra kilometers.© Dirk Kerstens

“Of de fietsers dit lastig vinden? Ik vermoed van niet. Als het moet dan moet het hé. En als ik de wagen neem, ben ik ongetwijfeld nog een pak langer onderweg. Een ritje langs de voetgangerstunnel is een klein beetje om, maar daar ga ik mijn slaap niet voor laten. Het is bovendien maar een weekje”, glimlacht de sportieveling.

“Het is goed dat ze de gootjes onder handen nemen. Ze worden veel gebruikt, dus is het belangrijk dat ze in goede staat verkeren. Als je met een elektrische fiets rijdt, is het geen sinecure om boven te geraken, en dan is alle extra comfort welkom.”

Michiel was op de hoogte van de werken.© Dirk Kerstens

Die mening horen we ook bij Michiel Van Hunskerken (23) uit Beveren. De jonge leerkracht rijdt dagelijks op en weer tussen zijn woning en het Pius X-instituut in Hoboken. “Onderhoud is belangrijk. Als je als fietser moet afrekenen met een kapotte lift, is het gootje via de trappen niet meteen het meest gebruiksvriendelijke alternatief. Ze zouden dat structureel moeten aanpakken door de gootjes wat breder te maken. Maar ik ben blij met de ingrepen die nu plaatsvinden.”

De afgesloten tunnel.© Dirk Kerstens

(lava)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten