© Facebook

Opnieuw wolf doodgereden in Limburg, 1 jaar oud dier sterft op N76 in Oudsbergen

Er is maandagavond opnieuw een wolf doodgereden. Dat maakte het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek (Oudsbergen) rond 19.30 uur bekend. De fatale aanrijding gebeurde op de N76 tussen Opglabbeek en Meeuwen. Het zou gaan om een mannetje van 1 jaar oud. Het Natuurhulpcentrum kwam het dier ophalen.

siol, rdrBron: BELGA

De wolf werd maandagavond rond 19 uur doodgereden op de N76 in Wijshagen, aan de rand van het militair domein. Ter hoogte van een oversteekplaats met stalen rasters werd het dier geraakt, vlak voor een paar woningen. De bewoners zagen het ongeval gebeuren en verwittigden de politie Carma en het Natuurhulpcentrum. Maar omdat de wolf in het midden van de weg op een onverlicht stuk van de N76 lag in volle avondspits, werd het beest nog meermaals overreden.

De medewerkers van het Natuurhulpcentrum kwamen het karkas ophalen. “Het gaat om een mannetje van één jaar oud”, zeggen Yentl Nijs en Kris Dierickx van het NHC. “Het is al de tweede wolf die op de N76 overreden is. We hebben het beest in de frigo gelegd. Dinsdag komt het INBO (Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek) de wolf ophalen voor verder onderzoek.”

Het is al de zevende wolf die de voorbije jaren in Limburg is doodgereden. Vorige week donderdag was er al een wolf doodgereden op de N74 in Hechtel-Eksel. Het ging toen om een welp van 10 maanden oud.

© Natuurhulpcentrum

LEES OOK. Aangereden wolf werd nauwelijks 10 maanden oud: “Het was een kerngezond dier”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten