FOTO RAES. Deze eenzame bokser gaat een waterkeringsmuur te lijf

Antwerpen door de lens van Frank Raes.

Frank Raes

© Frederik Beyens

Sport beoefenen in het hart van de stad is geen eenvoudige opdracht. Voor sommige disciplines moet je gewoonweg uitwijken naar de districten. Voetballen in de buurt van het centrum kan alleen in beperkte vorm op een aantal pleintjes, goed om het technisch vermogen aan te scherpen. Maar voor de ‘real stuff’, de echte ervaring, op berijmd gras en met veel ademruimte, moet je pakweg naar Sint-Anneke, Merksem, Wilrijk of Zandvliet.

Fietsen in een sportief tempo is evenmin aangewezen binnen de stadsmuren. Gevaarlijk voor jezelf en voor de medemens, met al die werken, tramsporen, gladde kasseien, aanstormende auto’s en speed pedelecs.

Een tip voor de liefhebbers van de racefiets: neem de waterbus aan Het Steen richting Kruibeke of Hemiksem en begin daar aan je tocht.

Of kies simpelweg voor een andere sport. Basketbal of skaten bijvoorbeeld. Er zijn verscheidene fijne pleintjes, op de Veemarkt, op Sint-Jansvliet, Sint-Andries of aan het eind van de Gedempte Zuiderdokken. Je kan er een balletje werpen, in je eentje of een wedstrijdje met wildvreemden aangaan. Niet te versmaden. Je waant je bij een schemerende zon als het ware in New York.

De skatesport is danig in opmars sinds we door corona werden overvallen. Op het Theaterplein en aan Park Spoor Noord wordt er duchtig geolliet en gekickflipt en zeer binnenkort begroeten we een heel nieuw skatepark aan de Scheldekaaien. Het ziet er prachtig uit. Clandestien schuiven er nu al jongens en meisjes met een hoodie over de halfpipes.

Wie simpelweg zijn conditie en spieren wil onderhouden of de bokssport wil bedrijven, kan terecht in de doorgaans prijzige fitnesscentra of op de trainingstoestellen die her en der in de stad zijn neergepoot.

Of je kan, zoals deze eenzame bokser, een waterkeringsmuur te lijf gaan. Een onverbiddelijke trainingspartner die geen krimp geeft.

Website www.frankraes.beInstagram @frankraesbrasil