Haid El Assiri kon Geels puntenverlies niet voorkomen tegen Zwarte Leeuw.© Mpics

ASV Geel doet slechte zaak in de titelstrijd na gelijkspel tegen Zwarte Leeuw: “We lieten het afweten in de afwerking”

ASV Geel is in de thuiswedstrijd tegen Zwarte Leeuw niet verder gekomen dan een gelijkspel. Daar moest het bovendien hard voor knokken. De wedstrijd bleef immers tot diep in de blessuretijd bijzonder spannend. Pas dan verzilverde thuisspits Carvalho Alleoni een strafschop en legde hij de 2-2-eindstand vast.

Marc Kempen

Haid El Assiri likte achteraf zijn wonden, letterlijk en figuurlijk. “Het verbaast me dat ik het einde van de wedstrijd gehaald heb. Ik kreeg vooral tijdens de tweede helft zoveel tikken te verwerken, niet normaal”, schudde de aanvaller het hoofd. “Ik ben wel wat gewoon maar dit was toch ongezien. Maar goed, Zwarte Leeuw verdedigde zijn voorsprong met hand en tand. We voetbalden onszelf in een moeilijke positie. Zeker in het wedstrijdbegin toonden we te weinig scherpte. We kennen uiteraard allemaal Faria Da Silva en toch lukte hij erin om twee succesvolle acties op te zetten.”

Halfweg had de thuisploeg, bij een 1-2 tussenstand, nog heel wat werk voor de boeg. “Toch bleven we rustig”, gaat Haid El Assiri verder. “Vorige week stonden we op Houtvenne ook met 2-0 in het krijt en kwamen we ook nog langszij. We pakten de tweede helft dan ook pittig aan. Eigenlijk speelden we bijna constant op de helft van de bezoekers. En we dwongen kansen genoeg af om met 4-2 te winnen. Maar we lieten het afweten in de afwerking. We moesten heel lang wachten vooraleer we onszelf beloonden. Die gelijkmaker was dan ook meer dan verdiend. Enerzijds zorgt dat voor een gevoel van opluchting, maar anderzijds laten we hier wel twee punten liggen.”

Spannende titelstrijd

Geel ziet inderdaad leider Wezel, dat zijn match wel won, meer afstand nemen. “Dat is jammer. Maar er is nog niets verloren. Als we onze resterende wedstrijden, waaronder een rechtstreeks duel met Wezel, nog winnen, dan zijn we kampioen. Zelf ben ik blij dat ik mijn vaste stek heroverd heb. Na een periode van blessures zat ik op de bank omdat de resultaten goed waren. Dat begreep ik ook wel. Maar het doet deugd dat ik nu weer terug vanaf de eerste seconde tussen de lijnen loop.”

Trainer Bart Janssens trad zijn kwikzilveren aanvaller bij. “Ik ben heel tevreden over de inzet, over het voetbal en over het afdwingen van kansen. Maar in de beginfase van de partij verloren we te veel duels. En onze efficiëntie vormde het grootste probleem. Toch gaan we door op dezelfde weg. Geen enkele tegenstander gaat nog alle wedstrijden winnen. We blijven op de titel mikken”, stelde hij.

© Mpics

Zwarte Leeuw toch in de put na halve stunt op Geel: “Waarom zoveel blessuretijd?”

Op 90 seconden van het einde van de blessuretijd leidde Zwarte Leeuw nog met 1-2 op het veld van titelkandidaat Geel. Een heel late strafschop liet de thuisploeg op 2-2 komen. Ondanks het puike resultaat leverde dat een serieuze kater op bij de bezoekers.

Vooral uitblinker Faria Da Silva was er kapot van. Gelukwensen liet hij dan ook van zich afglijden. “Dit komt hard aan”, aldus Da Silva. “We hadden de drie punten binnen handbereik want Geel vond geen opening. Maar hoe lang liet die ref overspelen? En dan toch nog een treffer moeten incasseren. We winnen hier niet één punt, we later er twee liggen.”

Da Silva zorgde zelf voor de assist bij de openingstreffer en scoorde ook het tweede bezoekende doelpunt. Toch relativeerde hij zijn bijdrage. “Ach, dat is mijn rol binnen dit team. Ik ben sterk in het opzetten van acties. Tegen Geel kreeg ik daarvoor een uitgelezen kans. We hebben met zijn allen hard gewerkt om onze voorsprong te verdedigen en ook goed de counter gehanteerd. Zonde dat we daarvoor niet beloond werden. Met een driepunter hadden we een belangrijke stap richting behoud kunnen zetten. We spelen nog tegen enkele concurrenten. Eén zege hebben we nog zeker nodig.”

Trainer Gino Swaegers had ook zijn bedenkingen bij de duur van de blessuretijd. “Hoe lang heeft die geduurd? Acht of negen minuten. Natuurlijk was het in die fase pompen of verzuipen tegen de aanvallende weelde van Geel. Toch verloren we nooit de controle. Maar ik kreeg het gevoel dat die gelijkmaker wel moest vallen vooraleer de wedstrijd beëindigd zou worden.”

© Mpics

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners