© ATV

Olga Leyers en verloofde Giancarlo Angeletti heropenen Grand Café Capital in Stadspark als Bar Capitale

Antwerepn -

Actrice Olga Leyers en haar verloofde met Italiaanse roots Giancarlo Angeletti duiken de horeca in. De twee openen vrijdag Bar Capitale in het Stadspark. Dat is de nieuwe Italiaanse invulling voor Grand Café Capital dat al sinds de coronaperiode gesloten was.

Rebecca Van Remoortere

Nieuw leven in het Stadspark. Het horecapaviljoen daar heropent na een lange sluitingsperiode sinds corona. Maar dan op een volledig nieuwe manier. BV-koppel Olga Leyers en Giancarlo Angeletti zijn aan de slag gegaan in het pand om er hun eigen Italiaanse droomzaak van te maken. De eigenaars blijven dezelfde met Anthony Van Isacker en zijn vrouw Meredith.

“Giancarlo heeft het menu volledig zelf bepaald, er wordt gekookt met zijn recepten. Dit is de keuken waarvan Giancarlo al dertig jaar lang zegt dat hij ze wil serveren. Hij kan dat nu eindelijk zelf verwezenlijken”, vertelt Olga.

Het is dus al Italiaanse specialiteiten wat de klok slaat. “We gaan voor een lekkere broodjeslunch, een aperitief op z’n Italiaans met kleine gerechtjes als originele bruchetta’s bij een lekker Italiaans drankje. ’s Avonds zijn er verschillende pasta’s en ook de muziek zal volledig naar onze smaak zijn.”

Niet zelf koken

Zelf koken zal Giancarlo niet doen en ook Olga zal niet in de zaak staan. Hij werkt samen met Italiaanse chefs in de zaak. “Hij heeft het ondertussen te druk met VIER, zijn Antwerpse kledingzaak in de Kammenstraat. Hij deed dat eerst samen met een vennoot en nu alleen. Ik werk er ook met hem samen. We lanceren binnenkort ook een vrouwencollectie trouwens. We zullen wel zelf vaak te vinden zijn bij Bar Capitale.”

De twee zijn vooral graag samen creatief bezig. “We werken heel goed samen. Ook de inrichting is van onze hand. Helemaal in de stijl van Giancarlo met veel prints, roos en goud. heel sexy allemaal.”

Het is de eerste keer dat Olga en Giancarlo de oversteek naar de horeca maken. “We zijn blij dat dat net hier in het hart van Antwerpen kan. We wonen zelf ook in Antwerpen”, aldus Olga.

Bar Capitale opent van woensdag tot zondag met een doorlopende keuken. Onder het restaurant ligt Club Capitale. Aan dat concept wijzigt niets.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners