© BELGA

VIDEO. Zeer strenge rode kaart doet Lierse K. de das om tegen Club NXT

Lierse liep zaterdagavond in een leeg en regenachtig Lisp op een erg ongelukkige thuisnederlaag tegen Club NXT. Met een doelpunt van Daan Vekemans trokken de Pallieters oververdiend met een bonus de rust in, maar een erg omstreden rode kaart voor Mathias Delorge meteen na de pauze deed de partij helemaal kantelen. Zo moet Lierse vrede nemen met een fletse 3 op 15 in deze Promotion Play-offs.

Kurt Guldentops

LEES OOK. REACTIES. Lierse wijst naar de scheids na strenge rode kaart: “Eén man heeft de boel verpest”

Een kil en regenachtig Lisp zonder fans. Dat was het decor waarin Lierse en Club NXT elkaar zaterdagavond in de ogen keken. Met de groeten van het Disciplinair Comité, dat de Pallieters een poosje terug tot de uitzinnige straf van een wedstrijd achter gesloten deuren had veroordeeld. De aanblik van een leeg voetbalstadion deed zowaar het coronagevoel terug opborrelen in Lier.

Op het veld liet vooral Lierse het aanvankelijk niet aan zijn hart komen. De Pallieters begonnen best sterk aan hun opdracht met zowaar twee doelkansen binnen de eerste vijf minuten. Shinton moest al meteen een stevige kopbal van Raemaekers uit de benedenhoek grabbelen en de bezoekende goalie stond kort daarop ook pal op een knal van De Schryver. Van Acker zag de rebound dan weer afgeblokt. De thuisploeg bleef heer en meester en kreeg nog voor het kwartier loon naar werken. Eerst kopte Vekemans nog een gemeten voorzet van De Schryver van dichtbij onbegrijpelijk naast, maar wat later was de geel-zwarte spits dan toch aan het feest. Ordonez werkte een kopbal van De Schrijver slordig weg in de voeten van Vekemans, die maar had binnen te leggen. Verdiende bonus voor de Lierenaars, die nadien de bezoekers wel iets beter in de match zagen komen, maar de beste doelkansen bleven versieren. Zo mocht Safari nog een keer vrij aanleggen, maar was zijn poging te zwak en zag De Schryver een poeier van op afstand nog in hoekschop geduwd.

© BELGA

Lierse begon ook gezwind aan zijn tweede werkdeel van de avond. Delorge joeg een aflegger van De Schryver meteen over de balk, Vekemans zag een fraaie kopbal door Shinton van onder de lat geveegd. Geen vuiltje aan de lucht zo leek het voor de Pallieters tot scheidsrechter Arthur Denil zich eens ferm met de zaken ging bemoeien. Hij stuurde Mathias Delorge nog voor het uur na een banale overtreding met een rode kaart wandelen. Heel Lierse met verstomming geslagen, maar wel nog meer dan een halfuur met zijn tienen. En vooral: de thuisploeg was zijn grip op het gebeuren snel kwijt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BELGA

Die numerieke minderheid zorgde immers vijf minuten later al voor evenwicht op het scorebord. Perez kopte een hoekschop via het lichaam van Vekemans tegen de touwen. Nog tien minuten later was de ommekeer compleet. Pupe liet zich te makkelijk rollen, opnieuw Perez kopte binnen. De thuisploeg trachtte nadien nog de bakens te verzetten. De ingevallen Sampers kwam nog twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar die viel uiteindelijk niet meer.

Lierse moet dus vrede nemen met 3 op 15 in deze Promotion Play-offs. Over een week al krijgen de Lierenaars de kans om revanche te nemen op de Bruggelingen, want dan staat de return in Brugge gepland.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners