Hamme had zaterdag het titelfeestje van Overijse nog kunnen uitstellen, maar slaagde daar niet in.© Geert De Rycke

Voetbal 3de afdeling VV A 

REEKSOVERZICHT 3DE AFDELING VV A. Kampioen is gekend, onderaan blijft het spannend

Tempo Overijse kroonde zich zaterdagavond in Hamme tot de nieuwe kampioen. De ploeg met het grootste budget zet de stap naar tweede afdeling. Wie straks samen met Eppegem en Anzegem uit de reeks verdwijnt, is echter nog niet duidelijk.

   Aalter hield de kansen op het behoud alvast gaaf door de zespuntenmatch op Rumbeke te winnen: 1-2. De thuisploeg kwam via Vanfleteren nochtans vroeg op voorsprong. “Maar we domineerden eigenlijk de hele eerste helft. Alleen de afwerking was er toen nog niet bij. Na de rust stelden we snel gelijk via Vyvey, maar het was wachten tot de slotminuten om de broodnodige drie punten te pakken. Dit is een heel belangrijke stap. We hebben ons lot weer in eigen handen. Nog drie finales en dan hopen we ook volgend seizoen nationaal voetbal te spelen”, zei trainer De Zutter.

   Elene Grotenberge en Drongen hielden elkaar in bedwang (1-1) en dat was vooral voor de bezoekers onvoldoende. Zij hebben door de zege van Aalter nu de barrageplaats in handen.

   Hamme kreeg tegen Overijse in de eerste vijf minuten drie open kansen om te scoren. “Maar in het tweede kwartier schoten we onszelf in de voet en gaven we de titel eigenlijk cadeau aan Overijse”, bekende Hamme-trainer Kim Verstraeten na het 1-2-verlies. “Jammer, want ook nu werden we allerminst overspeeld en hadden we hun kampioenenfeestje nog kunnen uitstellen. Wat niet wegneemt dat Overijse zeker de verdiende kampioen is.”

   Eerste periodekampioen Voorde Appelterre blijft intussen op zoek naar zichzelf. De ploeg van coach De Durpel keek in Wielsbeke na een halfuur al tegen een 2-0-achterstand aan. Na de koffie konden de bezoekers zich wel herpakken, maar puntengewin zat er niet meer in. Uit de voorbije negen wedstrijden haalde de ploeg van coach De Durpel slechts drie punten. Groen-rood moet zich dus herbronnen om straks de eindronde aan te vatten.

   Die eindronde lijkt intussen steeds verder weg voor Stekene, dat na het 1-3-verlies tegen Roeselare-Daisel zijn lot niet meer in eigen handen heeft. De bezoekers, die voor de rust niet konden scoren en na een owngoal van Moyaert zelfs op achterstand kwamen, zetten hun overwicht na de koffie om in drie treffers, waardoor ze nu zo goed als zeker zijn van het behoud.

   Kalken leed tegen Wolvertem-Merchtem de eerste nederlaag in zes wedstrijden. De thuisploeg verdiende wel een punt maar werkte de kansen niet af. (ies)

   Aangeboden door onze partners